Čitaj mi!

Mladi lekari operišu besplatno

Na pojedine operacije u Srbiji čeka se od par meseci do nekoliko godina. Liste čekanja sve su duže, a većini pacijenata vreme baš i ne ide na ruku. Prema podacima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, skoro 70.000 građana Srbije u ovom trenutku nalazi se na nekoj listi čekanja. Kako bi što pre pomogli pacijentima i smanjili liste čekanja, na Klinici za kardiohirurgiju i transplantaciju organa UKC Niš, mladi lekari od početka godine svaki vikend operišu besplatno. Tim povodom s direktorom Klinike za kardiohirurgiju prof. dr Draganom Milićem razgovarala je koleginica Nikolina Miljković.

Sa Smiljanom Popov, autorkom serijala "Beograd za početnike" razgovaramo o tribini "One su menjale Srbiju" u znak sećanja na hrabre žene iz naše istorije

S koleginocom Katarinom Epštajn, muzičkom urednicom u Radio Beogradu, najavljujemo radio prenos finalne večeri "Pesma za Evroviziju". O ovoj temi - tačnije, o izboru pesama koje su ušel u finala - razgovaraćemo i sa slušaocima u redovnoj rubrici "Pitanje jutra".

Kolege iz sportske redakcije najaviće fudbalski večiti derbi.

Kao i svakog petka, u Prizma kvizu naš darodavac Prizma Kragujevac poklanja digitalni aparat za merenje krvnog pritiska i pulsa prvom slušaocu ili slušateljki koji odgovore tačno na tri pitanja u nizu.

Probudite se uz Radio Beograd 1!

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar