Kako do efikasnog i održivog javnog prevoza u Beogradu?

Ovom temom bavimo se jer će se tokom današnjeg dana u Skupštini grada Beograda, između ostalog, voditi rasprava i o njoj. Mi ćemo tim povodom prvo pitati slušaoce kako oni vide rešenje ovog problema, a potom ćemo u studiju ugostiti Zoran Bukvića, stručnjaka za ovu oblast i osnivača udruženja Ulice za bicikliste, s kojim ćemo pokušati da dođemo do odgovora.

Povodom međunarodnog Dana maternjeg jezika, koji se obeležava 21. februara, razgovaraćemo s profesorkom Filološkog fakulteta dr Vesnom Lompar i autorkom brojnih udžbenika. Pitaćemo je kako u globalizovanom svetu očuvati maternji jezik i kako uticati na bolji kvalitet jezika u javnom diskursu.

Kolega Ivan Jovanović pripremio je prilog o mapi poštanskih usluga koju je napravila Republička agencija za trelekomunikacije (RATEL), a koleginica Vera Mitrović Kulačin iz šabačkog dopisništva RTS-a posetila je kuću "Bogdaj" za decu sa smetnjama u razvoju,  koja je proslavila prvi rođendan.

Nastavljamo s predstavljanjem kandidata za Pesmu Evrovizije - tri nove pesme i njihove autore i izvođače predstaviće nam koleginica Katarina Epštajn.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.

Probudite se uz Radio Beograd 1!
     

broj komentara 0 pošalji komentar