Čitaj mi!

Dočekujemo Novu godinu

Širom Srbije u toku su poslednje pripreme za doček 2023. godine. Mnogi gradovi i opštine spremili su programe za doček Nove godine na trgovima. Ima i mesta u kojima neće biti organizovanog slavlja, već će sredstva biti preusmerena u humanitarne svrhe.

Novu 2023. godinu prvi su dočekali stanovnici pacifičkih ostrva Samoa i Kiribati, u 11 časova po srednjeevropskom vremenu. Potom je i na Novom Zelandu dočekana Nova godina. Poslednji će 2023. godinu dočekati Američka Samoa, Havaji i Haulandova ostrva.

Na severu Kosova i Metohije Nova godina se čeka u porodičnoj atmosferi. Mirno je, ali je pojačano prisustvo Kfora. Srbi su uklonili gotovo sve barikade, samo je ostala još na novom mostu u severnom delu Kosovske Mitrovice. Normalizovan je saobraćaj na svim važnijim putevima i na administrativnim punktovima Jarinje i Brnjak.

U Ukrajini, ni poslednjeg dana ove godine - nema mira. Sukobi i na jugu i na istoku zemlje. Najžešće borbe su oko Bahmuta i Hersona. Veći deo zemlje je bez struje.

Sahrana bivšeg pape Benedikta XVI, koji je preminuo danas, biće održana na Trgu Svetog Petra u četvrtak, 5. januara, a predvodiće je papa Franja, izjavio je portparol Vatikana Mateo Bruni. Telo bivšeg pape, biće izloženo od ponedeljka u Baziliki Svetog Petra, preneo je Rojters.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Tina Amić

Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]