Rokumentarac

Devedesete godine XX veka su bile, pre svega, turbulentne, ali, sa muzičke tačke gledišta, izuzetno zanimljive. Neki će reći i da je to bio početak kraja klasičnog roka a neki, opet, da se tada rodila budućnost istog.

Svejedno, ko god da je u pravu, ploče koje su tada zauzele pozicije na vrhovima slušanosti su utabale put pojavi nekih novih podžanrova a, pre svih, grandža.

Jedna od najznačajnih ploča iz tog doba, "It's A Shame About Ray" grupe The Lemonheads, ovih dana slavi 30-i rođendan, a mi u Rokumentarcu je se sećamo zvučno.

Naravno, ne manjka ni noviteta.

Večni Brajan Adams nam je isporučio novi album "So Happy It Hurts", a tu su i "ponos Jutike", malog gradića u srcu države Njujork - Wicked, koji uporno i ponosno tvrde da su "The Last American Rock Band".
 
Autor i voditelj, Aleksandar D. Petrović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Familiologija Familiologija

Autor:
Redakcija za decu i mlade

Program za decu i mlade Radio Beograda 1 postoji punih šest decenija. Od trenutka kada je Radivoje Lola Đukić dobio «partijski» zadatak da organizuje nešto što bi deci tih godina bilo zabavno i korisno, on je, talentovan i mudar, napravio dečju grupu. [ detaljnije ]