Zašto su poslodavci nezadovoljni prijavljenim kandidatima?

Govorili smo više puta o tome da su istraživanja Infostuda pokazala nezadovoljstvo kandidata procesom selekcije i regrutacije poslodavaca. Sada, prvi put, govorimo o istraživanju koje je pokazalo i nezadovoljstvo poslodavaca kvalitetom kandidata na tržištu rada u Srbiji. Pojašnjenje očekujemo od Miloša Turinskog iz Infostruda.

Još danas se možete prijaviti za popisivača, pred predstojeći popis koji je planiran za oktobar ove godine. Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka, te da obiđu teren sa instruktorom. Troškovi za gorivo i mobilne telefone biće refundirani. Procenjuje se da će popisivači za mesec dana rada dobiti 60-80 hiljada dinara.

U Guči počinje Sabor trubača. Ove godine biće mnogo novina, a naša Katarina Epštajn u Pop karuselu predstaviće neke od učesnika koji nisu samo trubači. Kako se slažu pop muzika i truba slušajte u današnjem jutarnjem programu.

Prethodnih nekoliko petaka predstavili smo mesta gde se kvalitetno može provesti jedan ili dva dana. Ružica Zorkić radičević danas je u Aranđelovcu. PITANjE JUTRA: Koja su vaša omiljena mesta u Srbiji?

Urednik i voditelj: Nikolina Miljković

broj komentara 0 pošalji komentar