Čitaj mi!

Kojekuda u Švedskoj, peti deo - misterija knjige o kraljici Dragoj i kralju Aleksandru

U završnoj epizodi specijalnog serijala emisije „Kojekuda“ snimljenog ovog proleća u Sederteljeu u Švedskoj – ujedno i poslednjoj premijernoj emisiji pre repriza tokom leta predstavićemo vam Ljubicu Čolaković, koja već gotovo pola veka živi u Stokholmu, i njen – slobodno se može reći – podvig.

Ona je, naime, najpre slučajno pronašla, zatim prevela sa starošvedskog na naš jezik, a na kraju uspela i da objavi do sada potpuno nepoznatu, više od jednog veka staru, knjigu o tragičnom kraju dinastije Obrenović, pod naslovom „Ljubavne avanture kraljice Drage i nesrećna sudbina kralja Aleksandra". Bio je to naporan i posvećen rad, ne samo na prevođenju, već i na istraživanju neobičnih okolnosti pod kojima se ta knjiga pojavila u Švedskoj početkom prošlog veka.

Zabeležile - Mirjana Nikić i Elizabeta Arsenović

 

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 12. avg 2022, 12:51) - anonymous [neregistrovani]

sve je uredu

hvala, radi snimak

(ponedeljak, 08. avg 2022, 10:07) - anonymous [neregistrovani]

MP3 snimak

Poštovani, ukoliko sajt "prebacite" na ćirilicu (opcija se nalazi u gornjem desnom uglu) možete preslušati ili preuzeti kako ovu, tako i ostale emisije.
Pozdrav!

(subota, 06. avg 2022, 13:17) - anonymous c. [neregistrovani]

dobar dan

0Kb je snimak, dragi radio beograd, jel moze da se to sredi, da moze da se slusa emisija.

Kojekuda Kojekuda

Autor:
Autori: Elizabeta Arsenović i Mirjana Nikić

Emisija Radio Beograda 1 koja će vas, baš kako joj i naziv govori, voditi od Kelebije do Medveđe, od Bajine Bašte do Negotina - u seoca i gradove, u prošlost i budućnost, u stvarno i moguće. [ detaljnije ]