Čitaj mi!

Sublimne frekvencije

Predstavićemo album Another Life kantautorke Nadin Huri koji je objavljen 18. novembra.

Nakon što je kao dete zbog građanskog rata napustila rodnu Libiju, ova umetnica se sa porodicom 2005. godine preselila u Sjedinjene Američke Države, gde je i započela kantautorsku karijeru. Proboj na muzičku scenu ostvarila je preseljenjem u London, gde ju je otkrio producent Džon Periš, poznat po saradnji sa PJ Harvey i sastavom Dry Cleaning. Zajedno su producirali njen izuzetno uspešan drugi album The Salted Air iz 2017. godine, kao i najnovije izdanje koje predstavljamo u emisiji.

Album Another Life Nadin Huri zabeležen je na lajv sešnima u Londonu i Bristolu, a inspirisan je velikim protestima u Libiji 2020. godine koji su usledili nakon razorne eksplozije u luci u Bejrutu iste godine. Ova dešavanja podstakla su je da peva o stvarima koje je izgubila - od života u svetu pre društvenih mreža, do rodnog grada koji više ne izgleda isto, a koji prožimaju duhovi onih koji su nastradali.

Kao i na ranijim izdanjima, Huri je ostala dosledna istančanom minimalističkom pristupu kako u tretmanu vokala, tako i u aranžmanima. Ona ostaje u svetu folka, atmosferičnog indi roka i drim popa, dodajući im ovog puta i efekte bluza, koji se prvenstveno ogledaju u harmonskim rešenjima i tretmanu gitare.


Autorka: Jelena Damjanović