Читај ми!

Насиље над старијима

Сутра је Међународни дан борбе против насиља над старијима. Злостављање старијих је један од последњих друштвених табуа, није довољно препознат и о овом феномену постоји изразито мало података и истраживања.

У свету једна од шест особа старијих од 60 година доживи неки облик злостављања, а једна од 24 пријави. Црвени крст Србије ће 15. јуна у Kнез Михаиловој улици испред Српске академије наука и уметности у 11 часова отворити изложбу „Отвори очи” која је посвећена подизању свести јавности и превенцији насиља над старијима.

У наставку емисије, подсетићемо вас на важне догађаје у поп рок историји који су догодили на данашњи дан. Ту је и пола сата резервисаних за домаћицу, музику из Србије и региона, прича о једној песми и низ актуелних занимљивости и важних информација.

Са вама је Јелена Kнежевић.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]