Читај ми!

Небојша Лапчевић

Гост Клуба 2 је песник Небојша Лапчевић, који је за књигу „Филателист” добио Награду „Меша Селимовић” што је додељују Вечерње новости, и то по 35. пут.

У поднаслову награђене књиге пише стих „Стижу ли ти писма, пријатељу?". Тиме Небојша Лапчевић недвосмислено свом читаоцу поручује да жели разговор са њим, разговор који ће дуго трајати и у коме ће се успоставити стварни дијалог. Можда је баш тиме и успостављен склоп саткан и од искуственог и од имагинарног и пропутованог и кроз стварни простор или „пређеног" само преко идеје о томе. С много разлога ће и сам аутор зато рећи да ова књига захтева ангажованог читаоца.

Песме сабране у збирци „Филателист" најпре су објављиване у периодици да би, пошто је њихова вредност потврђена, добиле заслужено место и у форми књиге.

А какав доживљај награђени уметник носи када говори о делу Меше Селимовића, интересовало је јавност. Ево шта каже: „Мене је посебно узбуђивало Мешино поетско осећање за танана вибрирања, посебно унутарњи монолог и сасвим живи, а никако папирни ликови. Мешина дела сам откривао као литерарни квалитет магичног интензитета".

Аутор и уредник је Мелиха Правдић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар