Читај ми!

Тихи талас

Тихи Талас чине Теодора Тасић и Тијана Бекчић, које живе и стварају у Београду.

Музика их интересује од детињства, па тако Тијана тренутно студира дизајн звука и музичку продукцију, свира гитару и клавир и компонује, док Теодора пише песме, свира клавир и пева. Своју сарадњу започињу средином 2021. године када схватају да им се музички укуси потпуно подударају, те да треба заједно да направе песме за дебитантски ЕП "Микрокосмоси".

ЕП убрзо завршавају у Тијанином кућном студију редоследом којим су песме и настајале. Инспириране synth, dream и brit-pop жанровима, као и визуелним референцама филма "Melancholia" Ларса фон Трира, њихова жеља и визија песама били су сањиви, космички синтисајзерски звукови који код слушалаца изазивају сладак осећај меланхолије. ЕП је добио назив "Микрокосмоси" по Теодориној првој песми, насталој на мобилном телефону, за коју је текст написао Миљан Јанићијевић.

ЕП "Микрокосмоси" изашао је пре годину дана, а онда је крајем године уследио и први албум овог бенда "Соба снова" са девет нових песама. Назив је настао још пре годину дана, инспирисан собом (Тијаниним кућним студиом) у којој су све песме настале и снимљене. Гошће данашње емисије су Теодора и Тијана, које ће причати о својој музици, коју ћемо и слушати.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 17. феб 2023, 14:39) - anonymous [нерегистровани]

Dragana

Predivma.muzika kija kao da miluje dusu. Samo tako nastavite,divne ste kao i vase pesme!