Читај ми!

Мирјана Ђурђевић

Гошћа емисије је књижевница Мирјана Ђурђевић.

Мирјана Ђурђевић ауторка је четрнаест романа и коауторка још два, објављених у више издања. Пише и приче, есеје, колумне... Дела су јој превођена на енглески и словеначки језик. Њен роман „Каја, Београд и добри Американац" освојио је регионалну награду „Меша Селимовић" за најбољи роман објављен на простору Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе у 2009. години. Живи и пише у Београду.

Непосредно пред почетак овогодишњег Сајма књига у Београду објављен је њен нови роман „Мица, Београд и одвратни Британац", што је повод за данашње гостовање у емисији У првих пет.

 

Од културних догађаја недеља издвајамо почетак 28. Фестивала ауторског филма, премијеру Шекспировог „Магбета", у режији Јагоша Марковића, у Народном позоришту у Београду, отварање изложбе Ђорђа Ивачковића „Ране париске слике" у београдској Галерији „Рима" и концерт Београдске филхармоније са пијанистом Андрејом Гугнином.

Говорићемо и о роману сарајевског редитеља и писца Намика Кабила „Исијавање", који је недавно објавила Академска књига из Новог Сада.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар