Читај ми!

Фестивал ауторског филма и фестивал „Паралелне визије”

Срђан Вучинић и Валентина Мацура

Фестивал ауторског филма (ФАФ) биће одржан од 25. новембра до 2. децембра у Београду. Селекција овог престижног и омиљеног фестивала, који ове године слави своје 28. издање, публици ће представити најбоља савремена, уметничка филмска остварења.

ФАФ ће у петак 25. новембра отворити филм „Духови острва" аутора Мартина Мекдоне, познатог по Оскаром награђеном остварењу „Три билборда испред Ебинга у Мисурију". О томе који су још филмови део фестивала, шта очекује од фестивала и шта су његове личне и критичарске препоруке, откриће нам наш гост Срђан Вучинић, уметнички директор Фестивала ауторског филма.

Шести фестивал музичког филма „Паралелне визије" почиње у четвртак 17. новембра, од 19 сати, у великој сали Југословенске кинотеке, пројекцијом најновијег документарца о Ленарду Коену под називом „Алелуја". Прва четири дана програм се одвија у Кинотеци, а затим се од понедељка 21. новембра сели у Арт биоскоп Коларац. Осим филма о Коену, публика ће бити у прилици да види и филмове о Битлсима у Индији, о Кинг Кримсону, Лидији Линч, Trojan Records, Билу Вајману, о култним рок и џез локалитетима, о веселим и узбудљивим, као и о мрачним странама рокенрола. Гошћа Филмораме данас је Валентина Мацура, оснивачица фестивала.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар