Читај ми!

Драгана Грбић

Гошћа Клуба 2 је Драгана Грбић.

 


Драгана Грбић доценткиња и лекторка је на Институту за славистику Универзитету у Келну. Претходно је предавала на Семинару за славистику Мартин Лутер Универзитета у Халеу-Витенбергу. Има двојни докторакт, који је оцењен највишом оценом (summa cum laude), и за који је добила повељу Мартин-Лутер Универзитета.

Како се студенти славистике на немачким универзитетима упознају са српским језиком, књижевношћу у културом, какав је положај наших лектората и шта све обухвата рад наших тамошњих предавача да би се једна култура приближила другој, на основу свог дугогодишњег предавачког искуства у Клубу 2 говори нам наша гошћа.
Ужа научна интересовања Драгана Грбић везује за европско просветитељство, посебно Доситеја Обрадовића. Чућемо зашто је Доситеј и данас актуелнан мислилац, књижевник и просветитељ.
У оквиру међународног мастер програма "Културна и интелектуална историја између истока и запада" Драгана је стране слависте упознала са нашом културом и колективним памћењем и непосредно - довела их је у Београд, Крагујевац и на Космај, и та искуства поделиће са нама данас...

Уређује и води Соња Миловановић.

број коментара 0 Пошаљи коментар