Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Владимир Петровић

Нашег госта шири аудиторијум више познаје као „Слободана Бобу Павловића" из популарног серијала „Луде године" Зорана Чалића, а мање као „невидљивог човека радија". Ипак, глумац Владимир Петровић је дао немерљив допринос историји звучног медија и као сниматељ и дизајнер звука, али и као креатор идеја у ЕКО програму Радио Београда (све до 1992. године), као редитељ и тон-мајстор Индексовог радио-позоришта, као један од пионира маркетинга на радију у савременом значењу овог појма, што се односи и на неке од најзначајнијих и најутицајнијих комерцијалних станица у нашем етру крајем прошлог века...

Размишљања Владимира Петровића о кретању непрегледним пространствима звука, о размишљању звуком, о просторима слободе на радију, о радио-реклами, о смеху и субверзији на радио-таласима, о негдашњем простору креативности у релативно ригидним и ограниченим околностима, обојиће ово суботње јутро.

У редовној рубрици „Кутија за памћење" емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са архитектом, академиком Браниславом Којићем. У емисији „Гост Другог програма" давне 1976. године, Којић је говорио о свом париском периоду, студијама, о формирању групе модерниста, о националном у архитектури, као и о тадашњим перспективама ове гране стваралаштва.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

број коментара 0 Пошаљи коментар