Читај ми!

Час историје у Текеришу поводом обележавања 108 година од Церске битке

Документарни програм

У данашњој емисији Говори да бих те видео, представљамо део културно историјског програма, одржаног у Текеришу на Преображење, 19.08.2022. у организацији Друштва српских домаћина, под насловом: „Час историје", поводом обележавања 108 година од Церске битке, прве победе српске војске у Првом светском рату. Програм су водили глумица Јасмина Стоиљковић и глумац Стефан Ђоковић, а наступали су етно појци Вера Столић и Љуба Манасијевић, песникиња Љиљана Браловић и песник Петар Петровић од Јадра, здравичар Драгиша Симић и професор Зоран Готовчевић, директор музичке школе Ватрослав Лисински у Београду.

„Час историје" ове године одржала је проф. др Мира Радојевић, дописни члан САНУ, која је изванредно говорила на тему улоге и значаја Балканских ратова у националној историји.

Аутор програма је Слободан Ерић, а прослави годишњице Церске битке присуствовао је и председник Друштва српских домаћина Нићифор Аничић.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Говори да бих те видео Говори да бих те видео

Аутор:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]