Читај ми!

Дејан-Тиаго Станковић и Антоније Ковачевић

Чикаго и Португал

Бескрајни плави круг води вас у Илиноис-Чикаго. Једну од омиљених дестинација за живот наших људи. Саговорник у емисији, главни и одговорни уредник медија Serbian Times, Антоније Тони Ковачевић који говори о мисији овог портала. Наш саговорник био је новинар и уредник различитих медија у Србији, а Serbian Times последњи је његов пројекат. Овај онлајн медиј који ради у Чикагу окренут је нашим људима који живе у Америци. Портал је настао пре готово три године са циљем да буде први извор информација људима у Америци, као и да споји српску заједницу у САД-у и помогне у прилагођавању.

Такође у Бескрајном плавом кругу приче из Португала доноси нам писац Дејан Тиаго-Станковић. Гост Бескрајног плавог круга говориће о Лисабону, граду у којем тренутно живи, сличностима и различитостима Београда и Португала. Дејан Тиаго-Станковић преводи и пише на српском и португалском језику, превео је дела Андрића, Црњанског, Драгослава Михајловића и Душана Ковачевића на португалски језик, а на српски великане португалске књижевности. Говориће о свом награђиваном роману „Есторил", али и роману „Одакле сам била, више нисам" који ће се ускоро наћи у књижарама!

Уредник и водитељ: Милан Стокановић       

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 12. авг 2022, 01:07) - Miroslav [нерегистровани]

50/50

Dejan sjajan! Toni dobar, ali....Serbian Times....transparentna pristrasnost jednoj strani, i poigravanje sa "žutom" tematikom baš i nije ono o čemu govori.

Бескрајни плави круг Бескрајни плави круг

Аутор:
Миодраг Јакшић

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]