Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

Данас у Официрском дому у Нишу почиње интернационални Nišville Jazz Театарски фестивал. До 14. августа, ова смотра љубитељима позоришта нуди респектабилан избор представа из региона, Европе и САД - од младих трупа до легендарног њујоршког театра LaMama. Ту је и разноврстан пратећи програм, обједињен слоганом Чежња за утопијом.

Најављујемо и гостовање холивудског глумца Џона Малковича који ће наступити на локалитету Феликс Ромулијана код Зајечара, у понедељак, 8. августа. У оквиру своје европске турнеје, заједно са оркестром Бечке академије и Вроцлавским барокним оркестром, Малкович ће извести „Паклену комедију" у оквиру Зајечарског културног лета и АртЛинк фестивала, који ове године обележава десетогодишњи јубилеј. Организатори предстојећег спектакла су Установа Народно позориште Тимочке Крајине -Центар за културу „Зоран Радмиловић" и зајечарски Народни музеј.

У посебној витрини за излагање старе и ретке библиотечке грађе Библиотеке града Београда изложено је Београдско четворојеванђеље - најстарија књига штампана у Београду. Изложбу прати и каталог који се може прелистати на електронском дисплеју, а повод за излагање је 470. годишњица штампања Четворојеванђеља.

Биће речи и о предстојећој изложби савремене јапанске уметности „Small Reboots" у Музеју савремене уметности у Новом Саду. У оквиру десетог фестивала „Дунавски дијалози" који је део званичног програма „Нови Сад 2022 - Европска престоница културе", публици ће се представити уметници Хироко Окада, Аи Хасегава, Сачико Кодама, Таканори Ишизука и Хајаши Томохико, који су до сада своје радове представљали у престижним светским институцијама као што су MOMA у Њујорку, Фондација „Луј Витон" у Паризу, Фестивал „Арс Електорника" у Линцу итд.

Емисију уређује и води Владимир Џудовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]