Читај ми!

Три изложбе

У данашњој емисији разговарамо о младим уметницима.

Са нама у студију су професори Факултета примењених уметности Љиљана Петровић (костим) и Александар Келић (фотографија). Повод за разговор с њима је изложба „Диплома. Лети, лети. Високо", која је управо завршена у Музеју примењене уметности. Са нашим гостима разговарамо о томе како долази до ове годишње изложбе и шта се збива после ње.

Још један сегмент данашње емисије посвећен је младим ствараоцима. Уметница Милица Маринковић, вероватно најпознатија по својим делима сачињеним од рециклираних конзерви и чепова, следеће недеље одржаће своју трећу самосталну изложбу у галерији „Сингидунум". Овом приликом изложиће најновија дела - таписерије.

И у трећем сегменту данашње емисије разматрамо место младих људи у ликовном животу. У Галерији Коларца у току је Годишња изложба. На једном месту су одабрани радови уметника који су излагали у тој галерији током претходне године. Гост у студију је мастер историје уметности и докторанд Јефимија Ђокић, стипендиста Министарства просвете, науке и технолошког развоја и члан Савета младих Коларчеве задужбине.

Уредник и водитељ данашње емисије је Зоја Бојић.

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар