Читај ми!

Еколошки магазин

Мобилни телефон и Винчанска култура

Метали се рециклирају заувек, алуминијумске конзерве су вечне. У нашим телефонима, рачунарима, у свакој телекомуникационој направи коју користимо - налазе се честице бакра топљеног у Винчи пре седам хиљада година. Зато је порука Рецен Фондације: Свака лименка се рачуна.

Организација Animal Rescue Србија из опасних ситуација спасава животиње, а кад треба - и људе. Сваки спасилац је добро обучен, што захтева и личне способности и време. Ово раде волонтерски, а од неких других послова зарађују за живот. Тако се дошло до проблема да тренутно ниједан спасилац није доступан 24 сата, а у опасним ситуацијама минути могу да буду пресудни. Због тога је потребна професионализација - тим људи који би био плаћен и у сваком моменту спреман. Чућете Александра Гаврића.

Струковно Удружење Сигурне стазе из Бора дизајнирало је прву ГИС (географски информациони системи) платформу за бициклисте: www.bicibor.rs, јединствену у Србији. Циљ је унапређење безбедности саобраћаја, животне средине и приступачности саобраћајне инфраструктуре за све учеснике у саобраћају, посебно за децу, бициклисте, особе са инвалидитетом и старије особе. О томе говори Игор Велић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.    

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Чекајући ветар Чекајући ветар

Аутор:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]