Читај ми!

Леонард Kоен

Џајлс Норман, Владимир Kопицл, Владислав Бајац и Зоран Пауновић

 

Леонард Kоен, један од најистакнутијих уметника савременог доба, рођен је у Монтреалу. Дебитује 1956. са збирком песама „Хајде да упоредимо митологије". После су следиле збирке песама и два романа.

Упоредо са песничком каријером, Kоен постаје планетарно популарни музичар. Његови албуми се продају у милионским тиражима, а сам Kоен постаје један од најцењенијих уметника на размеђи XX и XXI века. Умро је 2016. године.

Данашњу емисију Читач посветили смо Леонарду Kоену, поводом збирке песама „Пламен" у издању „Геопоетике". Ова књига представља књижевно стваралаштво Леонарда Kоена које је остало необјављено за његовог живота. Готово сваку песму из ове збирке прате оригинални Kоенови цртежи. Kоен је на припреми ове књиге радио три месеца пре смрти.

За емисију Читач говоре: амбасадор Kанаде у Србији, Џајлс Норман, преводилац, Владимир Kопицл, директор издавачке куће „Геопоетика", Владислав Бајац и Зоран Пауновић, професор енглеске књижевности на Филолошком факултету у Београду и Филозофском факултету у Новом Саду.

Емисију Читач уређује и води Драгана Kовачевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар