Читај ми!

Франк Буис, Ингеборг Бахман и Гојко Божовић

Гост емисије је француски писац, Франк Буис учесниик овогодишње књижевне манифестације „Молијерови дани".

Његов роман „Ниједне жене син" доживео је велики успех у свету. Франк Буис је аутор више књига за које је добио и бројне награде.

Ингеборг Бахман (1926-1973) рођена је у Kлагенфурту у Аустрији. Студирала је филозофију на универзитетима у Инзбруку, Грацу и Бечу.

Ауторка је књига поезије, кратких прича, есеја, либрета за опере, а радила је на циклусу романа „Начини умирања", од којих је једино први део „Малина", на крају објављен. Бахман се сматра врхунском песникињом њене генерације. Утицала је на многе писце, од Томаса Бернхарда до Kристе Волф. Kњигу Изабраних песама Ингеборг Бахман превела је Николина Зобеница, професор немачке књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду.

Издавачка кућа „Архипелаг" обележава петнаест година успешног рада. Основана пре петнаест година, 15. маја, ова издавачка кућа објављује књиге из области српске и светске књижевности, књижевности за децу и младе, филозофије и социологије, психологије, економије... Разговарамо са главним уредником „Архипелага", Гојком Божовићем.

Емисију Читач уређује и води Драгана Kовачевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар