Читај ми!

Превенцијом против рака дебелог црева

Сваки четврти пацијент у Србији, коме се дијагностикује карцином дебелог црева, обрати се лекару касно, у метастатској фази болести. Због тога је неопходно је да сви старији од 50 година једном годишње ураде контролне тестове, а уколико имају учестале стомачне проблеме, без обзира на године, обавезно је да се јаве лекару. Ово је главна порука Удружења медикалних онколога поводом обележавања месеца марта који је у целом свету посвећен борби против рака дебелог црева. Тим поводом ми ћемо у јутарњем програму разговарати с председником овог удружења проф. др Даворином Радосављевићем.

Иако је Дан жена обележен 8. марта, ми ћемо и један део емисије дан касније посветити овој теми, тачније женама у науци. Тим поводом у госте ће нам доћи Данијела Вучићевић из Центра за промоцију науке, која ће уједно најавити и манифестацију "Мај месец математике". Разговараћемо са Александром Пауновић из параћинског удружења грађана "Придружи се" о томе зашто је важно да локалне самоуправе имају буџет за удружења грађана. О тој теми разговараћемо и са слушаоцима у нашој редовној рубрици "Питање јутра". Питаћемо их да ли учествују у раду неког локалног удружења грађана и да ли знају које услуге ове организације пружају.

У госте ће нам доћи и Ненад Бошковић, уредник издања „60 година Фестивала омладина Суботица" које ће бити промовисано касније током дана у Клубу РТС-а.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић.

Пробудите се уз Радио Београд 1!

број коментара 0 Пошаљи коментар