In memoriam: Бранка Веселиновић (1918-2023) - "Позоришна бајка"

Поводом одласка Бранке Веселиновић у вечерашњој емисији слушаћемо сећања наше познате глумице забележена 2017. године, поводом њеног 99. рођендана.

Током своје каријере Бранка Веселиновић глумила је у више од 100 представа у позоришту, и више од 50 телевизијских серија и филмова. Била је најстарија жива глумица на свету, добитница многобројних награда и признања за свој глумачки и хуманитарни рад. Играла је на сценама свих београдских позоришта, а у Америци је на енглеском језику играла главну улогу у представи "Мајка храброст и њена деца". Од 1980. четири године је била амбасадорка УНИЦЕФ-а. Основала је и глумачку награду "Бранка и Млађа Веселиновић".

У вечерашњој емисији Бранка Веселиновић говори о свом животу, о детињству и првим интересовањима за глуму, о својим првим улогама у позоришту, о својој везаности за радио и емисију Весело вече, и о свом дугогодишњем хуманитарном раду.

За многе наше глумце, песнике и књижевнике Бранка Веселиновић "са душом од свиле" била је и непоновљива "позоришна бајка". Глумица је била посвећена позоришту, и на сцени је остварила бројне запажене улоге, Поред тога, бавила се сликарством и писала стихове. Красили су је доброта, љубав и радост стварања .

У емисији су коришћени делови текстова из монографије ''На дну смеха леже сузе'' Зорана Т. Јовановића.

Аутор емисије: Тамара Крстић

                            

број коментара 0 Пошаљи коментар
Код два бела голуба Код два бела голуба

Аутор:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]