Читај ми!

У Скупштини настављена расправа о Косову и Метохији

Посланици Скупштине Србије наставили су данас посебну седницу. На дневном реду је Владин Извештај о преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини од 1. септембра прошле до 15. јануара ове године. Седници и данас присуствује председник Србије Александар Вучић. Владајућа већина и даље је за преговоре са Приштином, уз обавезно формирање Заједнице српских општина, док су странке опозиције десне оријентације за одбијање немачко-француског-плана. Председник Вучић је оценио да су тренутне геополитичке околности лоше по Србију у контексту преговора са Приштином. Запад руском председнику Путину жели да избије из руку могућност позивања на косовски преседан, рекао је председник.

Житељи села Дрен и других заселака код Лепосавића почели су да потписују петицију којом траже моменталну обуставу радова на прилазним путевима према њиховим парцелама на којима привремене приштинске институције планирају изградњу базе за смештај припадника граничне полиције. Мештани села на прилазу својим имањима протестују трећи дан, а радови на отварању нових и проширењу постојећих путева обустављени су од јуче ујутру. Грађевинска механизација стоји, а обезбеђује је десетак наоружаних полицајаца у неколико оклопних возила.

У Кијеву и осталим деловима Украјине огласиле су се сирене за ваздушну опасност док се у главном граду очекује почетак самита лидера Европске уније и украјинских власти. Званичници Уније допутовали су у Кијев са обећањем да ће подржати Украјину колико год буде било потребно, али истичу да то не подразумева брзо придруживање те земље европском блоку, пренео је Ројтерс.

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је да ће Београдски зоолошки врт бити премештен на Аду Сафари. Током обиласка Аде Циганлије, Шапић је рекао како се нада да ће пресељење зоо-врта бити завршено у наредне две до три године.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Ирена Јеловац

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]