Спречити окупљање неонациста поводом обележавања смрти Милана Недића

Иницијатива младих за људска права у Србији позвала је Полицијску управу града Београда да спречи скуп неонацистичке групе "Зентропа Србија" која је најавила окупљање поводом обележавања смрти колаборационисте Милана Недића.

У саопштењу се истиче да је неприхватљиво представљање Милана Недића као "спасиоца српског народа" јер је влада на чијем челу је био, доносила расне прописе и спроводиле политику сегрегације и прогона припадника јеврејске и ромске заједнице и вршила бруталне ратне злочине.

У Загребу је одржан састанак Управног одбора за борбу против дискриминације, поштовање различитости и инклузију, са представницима различитих националних мањина и релевантних институција. Било је речи о активном учешц́у младих припадника националних мањина у политици, а разговарано је о препрекама и изазовима са којима се националне мањине данас суочавају.

Емисију припрема и води Уна Бериша.

Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]