Како смо успели да уштедимо 11% струје?

Грађани и привреда очигледно су озбиљно схватили енергетску кризу. Скоро половина домаћинстава у Србији смањила је потрошњу струје у односу на октобар прошле године за 10 одсто. Како смо у томе успели - питаћемо наше слушаоце у редовној рубрици "Питање јутра".

Однос према енергентима и борба за заштиту животне средине биће у фокусу овогодишњег "Green festa" који је почео 21. и траје до 25. новембра, па ћемо тим поводом у програм укључити организатора фестивала Владана Шћекића, програмског директора Центра за унапређење животне средине.

Новембар је месец борбе против рака плућа. По смртности од ове болести Србија, нажалост, заузима прво место у Европи. Ипак, недавно је у нашој земљи уведен скрининг програм на рано откривање рака плућа. О овом програму у емисији ће нам више рећи Оља Ћоровић,  представница удружења „Пуним плућима".

У јутарњем програму говорићемо и о јесењој депресији која обично почне када нам се дани скрате и почну облачно и кишно време. Тим поводом колегиница Николина Миљковић разговарала је са стручњаком и питала како се борити против ове појаве.

У јутарњи програм укључићемо и нашег дописника са севера Косова и Метохије Ивана Миљковића јер почиње примена одлуке приштинских власти о почетку кажњавања за нерегистрована возила са српским таблицама.

Пратићемо и ситуацију у вези с поплавама у Пријепољу, Новом Пазару, Тутину и Рашки.

Пред крај емисије у госте ће нам доћи Милица  Лопичић, архитекта и визуелна уметница, чија  изложба посвећена односу уметности и тржишта је отворена у Новој галерији визуелних уметности у Београду.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић.

Пробудите се уз јутарњи програм Радио Београда 1!

број коментара 0 Пошаљи коментар