Читај ми!

Нашем колеги Дејану Николићу посебно признање Међународног фестивала спортског филма

На овогодишњем Међународном фестивалу спортског филма Златибор 2022., нашем колеги Дејану Николићу додељено је Посебно признање за допринос филмској уметности и спорту за документарни филм „Медаље за живот – Загрљај судбине“.

Међународни фестивал спортског филма који се одржава сваке године је фестивал такмичарског карактера у категоријама документарних и играних филмова из целог света са темом спорта. Спорт је једна од најважнијхих активности за промоцију наше земље у свету, а спортски филм има огромну улогу у афирмацији не само филмске уметности већ и вредности спортског начина живота. Овај фестивал окупља филмске ауторе и значајне врхунске спортисте из земље и света.

Сваке године по одлуци савета и стручног међународног жирија, фестивал додељује награде филмским ауторима за најквалитетније филмске пројекте, а такође додељује и награде за животно дело из области спорта и филма. Поред филмског програма, овај фестивал има и пратеће програме, представљање спортских савеза градова и спортиста из тих места, панел дискусије уз учешће филмских радника и уметника, медија и теоретичара филма из земље и иностранства.

Организатор је удружење Међународног спортског филма Златибор под покровитељством Општине Чајетина и Туристичке организације Златибор. 

број коментара 0 Пошаљи коментар