Зашто су послодавци незадовољни пријављеним кандидатима?

Говорили смо више пута о томе да су истраживања Инфостуда показала незадовољство кандидата процесом селекције и регрутације послодаваца. Сада, први пут, говоримо о истраживању које је показало и незадовољство послодаваца квалитетом кандидата на тржишту рада у Србији. Појашњење очекујемо од Милоша Туринског из Инфоструда.

Још данас се можете пријавити за пописивача, пред предстојећи попис који је планиран за октобар ове године. Пописивачи имају обавезу да пре почетка пописивања присуствују петодневној обуци, савладају методологију Пописа и рад у апликацији за прикупљање података, те да обиђу терен са инструктором. Трошкови за гориво и мобилне телефоне биће рефундирани. Процењује се да ће пописивачи за месец дана рада добити 60-80 хиљада динара.

У Гучи почиње Сабор трубача. Ове године биће много новина, а наша Катарина Епштајн у Поп каруселу представиће неке од учесника који нису само трубачи. Како се слажу поп музика и труба слушајте у данашњем јутарњем програму.

Претходних неколико петака представили смо места где се квалитетно може провести један или два дана. Ружица Зоркић радичевић данас је у Аранђеловцу. ПИТАЊЕ ЈУТРА: Која су ваша омиљена места у Србији?

Уредник и водитељ: Николина Миљковић

број коментара 0 Пошаљи коментар