Читај ми!

Борељ позвао Вучића и Куртија у Брисел

Високи представник Европске Уније за спољну политику Ђузеп Борељ потврдио је да је званично упутио позив председнику Србије Александру Вучићу и премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију за састанак у Бриселу 18. августа. Борељ је на Твитеру написао да позива Вучића и Куртија како би разговарали о даљем напретку измедју Приштине и Београда.

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је за РТС да не види простор за конкретан напредак у разговорима председника Вучића и Куртија. Објашњава да код њега не постоји жеља за разговором. Брнабићева наглашава да морамо да чувамо мир, али, каже, то никада није било теже.

Брзом интервенцијом ватрогасаца-спасилаца Сектора за ванредне ситуације са земље и припадника Хеликоптерске из ваздуха, пожар који је јуче избио у околини Прешева, за мање од 24 часа стављен је под контролу, наведено је у саопштењу МУП-а. У интервенцији тренутно учествује 70 ватрогасаца-спасилаца са 26 возила. Нема угроженог становништва ни објеката, наведено је у саопштењу.

У зони између Тајвана и Кине у војним вежбама учествује више од 100 борбених авиона Кине и 10 ратних бродова. Кинеска војска наставља да "проверава заједничку борбену готовост трупа", саопштио је Пекинг. На то је Тајван одговорио распоређивањем авиона, бродова и ракетних система на копну.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Тина Амић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]