Читај ми!

Прва посета једног шпанског премијера Србији

Шпански премијер Педро Санчез стиже у дводневну званичну посету Београду. После свечаног дочека испред Палате Србија, председник Александар Вучић разговараће са шпанским премијером, а биће одржан и пленарни састанак двеју делегација. У оквиру посете Западном Балкану, Санчез ће до 1. августа посетити још Босну и Херцеговину, Црну Гору, Северну Македонију и Албанију.

Министри спољних послова и омладине и спорта Никола Селаковић и Вања Удовичић, потписали су у Београду више споразума са Тулисилом Дладлом, министарком спољних послова Краљевине Есватини. Дладлу је примио и председник Србије Александар Вучић, а како је саопштено, тема разговора је било унапређење сарадње две пријатељске земље.

Уочи конститутивне седнице, у Скупштини Србије у току су консултације председника Парламента са представницима изборних листа које су на изборима 3. априла прешле цензус.

Влада Србије продужила је за још месец дана важење Уредбе о привременом ограничењу цене основних намирница - шећера, млека, брашна, пилећег и свињског меса и о максималној маржи коју трговци могу да обрачунавају. Влада је до краја августа продужила и важење уредбе о ограничењу цене нафтних деривата и смањењу износа акцизе на њих. Остаје на снази и ограничење цене гаса.

Глумац Бранко Цвејић, некадашњи управник Југословенског драмског позоришта, биће сахрањен у понедељак, 1-ог августа на Новом гробљу у Београду, а испраћај из капеле је у 14 часова. Комеморација ће бити одржана у Југословенском драмском позоришту у септембру.

Савет Регулаторног тела за електронске медије доделио је четири националне фреквенције - телевизијама Пинк, Прва, Хепи и БЕ 92, и донео одлуку да се распише конкурс за доделу и пете националне фреквенције. Националне радијске фреквенције добили су Хит Мјузик ЕФ-ЕМ, Радио ЕС, Радио ЕС 2 и Плеј радио.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Мирослав Војводић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.

Продуцент Александар Радовић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]