Докле се стигло са реституцијом у Србији?

Последњих година, можемо рећи и деценија, у Републици Србији посебно је актуелно питање реституције. Како је реституција процес компликованији од самог чина одузимања имовине, где је неопходна посебна стручност, ефикасност и објективност, многе државе су за ту потребу установиле посебне органе. У нашој земљи то је Агенција за реституцију која је основана 2012. године. Докле се у Србији стигло са решавањем великог броја захтева за повраћај имовине, овог јутра рећи ће нам Страхиња Секулић, директор Агенције за реституцију Републике Србије.

Струковно удружење „Сигурне стазе" из Бора покренуло је иницијативу за увођење предмета Саобраћајно васпитање и образовање у школе у Србији. Без системског приступа у побољшању и унапређењу саобраћајног васпитања и образовања нема напретка по питању саобраћајне културе, а самим тим ни повећања безбедности учесника у саобраћају, о томе овог јутра разговарамо са Игором Велићем, мастер инжењером саобраћаја и председником Удружења „Сигурне стазе". Своје мишљење о тој иницијативи можете изнети у нашем Питању јутра.

Посетићемо и Дечји културни центар Београд који је припремио велики број бесплатних летњих радионица за малишане које ће нам представити Ивана Теодоровић Стојановић, уредник програма за односе с јавношћу и маркетинг ДКЦ Београд.

Аутор и водитељ Игор Обрачевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар