Читај ми!

Почео Осми литерарни конкурс „Драганова награда“

Почетком године расписан је Осми литерарни конкурс "Драганова награда" за најбољу путописну причу и песму старијих од шездесет година. О томе ко и како може да учествује на конкурсу, о дародавцу, значају писања у трећем добу и организаторима такмичења разговараћемо са Надеждом Сатарић из Удружења „Amity – снага пријатељства“.

Минуте за медицину смо издвојили за палијативну негу оболелих од неизлечивих болести. Указаћемо на проблеме с којима се суочавају умирући пацијенти и њихови неформални неговатељи, чланови породице. О палијативној нези коју већ 17 година пружа београдски BELhospice центар и о хуманитарној акцији „Трчи и шетај за BELhospice!" говориће директорка Вера Маџгаљ.

Рубрику за културу резервисали смо за најновију књигу Милана Бојића „Кошаре - Нови Косовски бој" у издању Удружења „Добродетељ" са 12 акционих прича и илустрација. Иако је намењена деци, могу је читати и одрасли. У овој графичкој новели описани су догађаји и учесници највеће битке у савременој српској историји у близини карауле Кошаре на српско-албанској граници 1999. године.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница - Фото/Amity  - Снага пријатељства

број коментара 0 Пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]