Читај ми!

И наредне недеље непосредна настава у школама

У Србији је стабилна епидемијска ситуација. Смањује се број заражених и хоспитализованих. Повољнија ситуација утиче и на похађање наставе. И наредне недеље за основце и средњошколце она ће бити непосредна, односно ђаци ће бити у одељењима. У периоду од 24. новембра до 1. децембра број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био око 1600, саопштио је Институт Батут.

Први случајеви заразе новим сојем короне омикроном, регистровани су у најмање 30 земаља - међу њима су Грчка, Финска, Шпанија и Француска. Немачка је најавила да ће у фебруару вероватно увести обавезну општу вакцинацију.

Министар унутрашњих послова Аустрије Карл Нехамер преузеће дужност лидера Народне партије и место новог канцелара. Нехамер има 49 година и некада је био војник, а у влади претходног канцелара - предводио је тврдокорну струју против миграција.

Обележавамо Међународни дан особа са инвалидитетом. Око милијарду људи на планети има неки облик инвалидитета, што је око 15% људске популације. Особе са инвалидитетом се свакодневно суочавају са дискриминацијом, стигматизацијом, сиромаштвом, социјалном искљученошћу и незапосленошћу. Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележава се од 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана. Циљ је да се и особама с инвалидитетом омогући једнако уживање људских права и равноправно учешће у управљању друштвом у коме живе.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]