Читај ми!

Двојно држављанство Србима из Словеније

Председник парламента Србије је, прошле недеље у разговору са својим словеначким колегом, покренуо иницијативу да се Србима из Словеније омогући право на двојно држављанство. То право, подсетимо, имају Словенци који живе у Србији. Саговорник емисије је мр Владимир Кокановић, председник Савеза Срба Словеније.

Дејан Грујић, новинар и водитељ београдске „Двестадвојке" спрема се за пут међу наше људе у Швајцарској и Немачкој. Биће гост медија и издавачких кућа које промовишу дела српских аутора. Представиће своју књигу „Живот на цртицу".

Душица Ивановић, књижевница, професор српског језика и лектор за српски језик, живела је у Канади 23 године. Недавно се, за стално, вратила у Србију. Упоредиће живот младих у Србији и Канади. Испричаће колико су јаке везе у породици тамо и овде, и када се млади Канађани одлучују да напусте родитељски дом.

Уредница емисије је Гордана Глигорић.

Музички уредник: Ненад Камиџорац.

veceras.zajedno@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Вечерас заједно Вечерас заједно

Аутор:
Уредник редакције, водитељ и уредник емисије Гордана Глигорић Гаговић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]