Да ли у Украјини и Русији осим војски ратују и медији, шта је истина о протестима у Москви, како изгледају избегличке колоне које долазе на украјинску границу за подкаст "Бермудски троугао" говоре новинарке које су се на самом почетку сукоба нашле на различитим странама, руској и украјинској.

Како се избеглице из Украјине дочекују на граници са Европском унијом, а како у Ростову на Дону, због чега су чак и информације о избеглицама данас селективне и пристрасне у зависности од стране која их саопштава и како цензура коју спроводе сви чиниоци украјинске кризе утиче на извештавање са терена, у новој епизоди Бермудског троугла описују Наташа Ковачев, репортерка Јуроњуза са украјинско-мађарске границе, и Биљана Радуловић, новинарка РТС-а која је извештавала из Русије.

 „У сваком јављању из близине Кремља легитимисало нас је неколико полиција, у једном случају чак шест. У Ростову су други страни медији извештавали са тераса хотела. Руски медији имају договоре са страним медијима да им шаљу вести и они то упорно чине, али ту слику ми не видимо нигде," каже Радуловић.

Гошће шесте епизоде подкаста о медијима имају исти однос према цензури и новинарским правилима у извештавању о кризи, али и две различите перспективе из којих су посматрале руско-украјински сукоб.

С искуством извештача из ранијих избегличких криза Наташа Ковачев говори о разлици у медијском приступу и о односу који земље ЕУ имају према украјинским спрам блискоисточних избеглица, а Радуловићева о ограничењима новинарских слобода и начину на који се, по усвајању рестриктивних прописа о забрани лажних вести, информишу грађани те земље.

„Делује ми да ће најугроженији слојеви грађана тек кренути из Украјине", каже Ковачев."Ти људи све чешће не желе да их камера снима и то се мора поштовати. Медији и даље треба да буду на лицу места, али са саосећањем према жртви."