„Западни медији су ми били звезда водиља, а данас њих треба бранити. Они нама не могу више да попују како треба да изгледа новинарство. То сам схватила за време бомбардовања СРЈ. Не само када је у питању Украјина, него чак и паковање и речник који се користи у извештавању западних медија о Новаку Ђоковићу су чиста пропаганда,“ каже Весна Костић, гошћа четврте епизоде подкаста Бермудски троугао.

Гошћа четврте епизоде Бермудског троугла износи критике на рачун РТС, Пинка и Н1, говори о еволуцији контроле медија од почетка осамдесетих до данас, о томе како је радила током условне казне затвора од годину дана у спору који је против ње повео Мирко Марјановић, а како је од Анте Марковића добила изјаву на уво усред седнице Савезног извршног већа СФРЈ, чему ју је научио Драгољуб Жарковић, одговара на питања о свом односу према новинарима док је била портпарол Светске банке у Србији и зашто је данас склонија да критикује медије који себе називају независним, него таблоиде, иако се залаже за одбрану свих новинара подједнако.

„Новинар мора да има контакте и да их гради годинама, да гарантује саговорнику пристојан и васпитан разговор у коме ће да постави и најпровокативније питање, да стиче поверење-свакако не тако што оде на конференцију за новинаре и скаче људима у очи, а дужан је да обезбеди све стране приче," одговара Костић на питање како новинар може професионално да обавља посао ако су му саговорници „једне стране" увек недоступни.