Čitaj mi!

Direktor zoološkog vrta u Meksiku poslužio patuljaste koze na novogodišnjoj zabavi

Bivši direktor Zoološkog vrta u gradu Čilpansingo na jugu Meksika otpušten je nakon niza navodnih neregularnosti. Između ostalog, optužen je da je četiri patuljaste koze iz zoo-vrta poslužio na prazničnoj zabavi i razmenjivao zebre za alat.

Hose Ruben Nava smenjen je sa svoje funkcije nakon uginuća jednog jelena, prenosi američka televizijska mreža Ej-Bi-Si njuz

Zvaničnici su rekli da je istraga otkrila da su neke od životinja iz zoološkog vrta navodno prodate, razmenjene za određene predmete ili pojedene po Navinom naređenju.

Državno telo za zaštitu životne sredine saopštilo je da je jedna zebra zamenjena za alat, a jeleni i vatsui goveda prodata privatnim licima, bez odgovarajuće dokumentacije.

Fernando Ruiz Gutijerez, koji je u okviru organizacije za zaštitu životne sredine zadužen za divlje životinje, rekao je Nava ubio četiri jarca, koji su potom pripremljeni za jelo tokom novogodišnje zabave.

„To je dovelo u opasnost zdravlje ljudi koji su ih konzumirali, jer ove životinje nisu bile pogodne za ljudsku ishranu“, dodao je Gutijerez.

S druge strane, Ruben Nava negira da je na zabavi posluženo meso životinja iz vrta, ističući da je reč o političkom obračunu, navodi meksička TV Asteka.

Tvrdi i da su da su vatusi goveda i zebra legalno razmenjeni za neophodnu opremu za zoološki vrt, ne navodeći detalje kome su predati.

broj komentara 0 pošalji komentar