Čitaj mi!

Smrt streljanjem zbog krijumčarenja serije "Squid Game" u Severnu Koreju

Čovek koji je u Severnu Koreju prokrijumčario Netfliksovu seriju "Squid Game" je navodno osuđen na smrt pošto su vlasti uhvatile grupu srednjoškolaca kako gleda snimak, prenosi Radio slobodna Azija (RFA).

Prema Radiju slobodna Azija, kako prenosi Varajeti, vlasti su otkrile čoveka koji je „Netfliksovu“ seriju Squid Game prokrijumčario u Severnu Koreju nakon što su uhvatile grupu srednjoškolaca da je gledaju.

U izveštaju se navodi da je serija prokrijumčarena u zemlju iz Kine na USB fleš disku. Ova serija inače nije bila dostupna gledaocima u Kini, ali je i dalje popularna zahvaljujući piratskim veb lokacijama.

Navodno, krijumčar je osuđen na smrt streljanjem, dok učenicima koji su gledali seriju prete stroge zatvorske kazne.

Radio Slobodna Azija izveštava da će učenik koji je kupio disk dobiti kaznu doživotnog zatvora, dok je šestoro drugih učenika osuđeno na po pet godina teškog rada. Nastavnici i školska uprava su smenjeni, isključeni iz partije i prognani na rad u udaljenim rudnicima.

Inače, u decembru 2020. godine Severna Koreja je donela zakon o „eliminaciji reakcionarne misli i kulture“, koji zabranjuje unošenje i širenje kulturnog materijala poput filmova, predstava, muzike i knjiga u zemlji. Namera ove odluke je pre svega da se spreči širenje sadržaja iz Južne Koreje i Sjedinjenih Država, a oni za koje se utvrdi da su distribuirali ili konzumirali podležu kažnjavanju.

Prema brojnim izveštajima, u aprilu ove godine jedan čovek je javno pogubljen zbog prodaje diskova sa južnokorejskim medijskim sadržajima.

Prema „Netfliksovom“ izveštaju o zaradi u trećem kvartalu 2021. godine Squid Game se po gledanosti nalazi na prvom mestu u 94 zemlje i gledana je u 142 miliona domova širom sveta posle samo mesec dana prikazivanja.

Tokom oktobra serija je bila dostupna na oko 60 piratskih striming sajtova u Kini, i ambasador Južne Koreje je zatražio od Pekinga da preuzme mere kako bi sprečili ilegalno gledanje.

broj komentara 9 pošalji komentar
(četvrtak, 25. nov 2021, 22:30) - anonymous [neregistrovani]

Koloseum

Pa ocigledno civilizacija nije mnogo napredovala u protekle 2000 godina. Rimljani su se zabavljali u sa gladijatorima i uzivali u ubijanju i klanju. Da je i danas je manje vise isto pokazuje popularnost serija tog tipa.
Tuzno ali istinito.

(četvrtak, 25. nov 2021, 22:19) - anonymous Lala [neregistrovani]

I , ju ,

Ova Korona čuda pravi .

(četvrtak, 25. nov 2021, 21:16) - Dragoslav Golović [neregistrovani]

Komentar

DEMOKRATIJA

(četvrtak, 25. nov 2021, 14:57) - Nebojsa [neregistrovani]

Da li Vi sami verujete?

Da li Vi sami verujete u takve vesti koje plasiraju mediji sa zapada da bi, em napravili reklamu seriji, em naružili rezim koji im se ne dopada? Pobogu, ne morate valjda kao naš javni servis u tome da učestvujete, kao što ste nedavno objavili čuvenu vest da eto u S. Koreji počinju da jedu labudove, ni manje ni više nego one crne, valjda im se beli ne dopadaju.

(četvrtak, 25. nov 2021, 14:50) - NIKOILAKRAJINALONDON [neregistrovani]

ne samo jednom

Potpuno su u pravu .
Z ovakav film zasluzuju i dva -tri streljanja pa i vise puta, a ne samo jednom.

(četvrtak, 25. nov 2021, 14:04) - anonymous [neregistrovani]

Squid Game

Realno, serija ima takav sadrzaj da bi je svako zdravo drustvo trenutno zabranilo i autore pozvalo na krivicnu odgovornost.
Ali ako vam je to najpopularnija serija, onda i vesti poput ove idu u paketu. Dodatna pogodnost je da vam represivne mere za kontrolu podanika nisu potrebne. Samo im ukljucite televizor.

(četvrtak, 25. nov 2021, 13:42) - Владимир [neregistrovani]

Преоштре казне

Казне су вероватно преоштре, али али да би и ми остали требали да се угледамо на овај пример и запитамо се шта наша деца гледају и на каквим узорима одрастају, требали би

(četvrtak, 25. nov 2021, 12:44) - anonymous [neregistrovani]

koja reklama

Uhvatili grupu srednjoškolaca kako gleda prokrijumčarenu Netfliksovu seriju.I to u Severnoj Koreji.Interesuje me ako je ta država toliko zatvorena kako su klinci saznali za seriju kada nema FB, Twitera ...uopšte Interneta?

(četvrtak, 25. nov 2021, 11:49) - anonymous [neregistrovani]

Apsurd

Ko poveruje u ovakve vesti njemu ne treba streljanje , njemu je mozak odavno mrtav.