Čitaj mi!

Zadovoljni gledalac: Hvala RTS-u što je osetio veličinu i značaj trenutka – koncert Zubina Mehte

U dnevnom listu Politika, u rubrici „Među nama“, objavljen je tekst zadovoljnog gledaoca koji prenosimo u celosti.

U našem popularnom Kolarcu održan je 10. jula gala koncert Beogradske filharmonije sa Zubinom Mehtom, kao dirigentom.

Bio je to događaj, ne samo za pamćenje nego za osećanje sreće i ispunjenosti koji vas ne napušta čitavog života. Pažljivo odabran program nije ostavio ni najmanju sumnju. 

Imamo filharmoniju koja nimalo ne zaostaje za najboljim svetskim izvođačima. Čarobne moći Zubina Mehte učinile su da su članovi orkestra u toku samog izvođenja uživali u zvucima koje sami proizvode, isto onoliko koliko i mi u publici.

Razlog zbog kojeg pišem je sledeći:

Čim sam čuo za koncert „pojurio" sam da nabavim karte. Nažalost, već su bile rasprodate. A onda je saopšteno da će RTS direktno prenositi ceo koncert.

Ne volim mnogo izjave zahvalnosti jer nekada kriju u sebi i nešto što ne treba, ali ovog puta mogu samo da, duboko iz srca, kažem, hvala RTS-u što je osetio veličinu i značaj trenutka i što je imao u vidu sve nas koji smo želeli, a iz bilo kog razloga smo bili sprečeni da prisustvujemo ovako snažnom događaju. I koji nam je omogućio da makar posredno budemo u sali i, na kraju, i mi sa svima pevušimo: „He is a wonderfull fellow…"

Svaka čast i poštovanje Zubinu Mehti, divljenje i zahvalnost Beogradskoj filharmoniji i veliko hvala RTS-u. Beograd je tog dana zaista bio svet.

Momčilo Krstić
Draževac kod Obrenovca