Čitaj mi!

Dvogodišnji dečak preživeo napad nilskog konja

Kako je saopštila policija, nilski konj zgrabio je dvogodišnjeg dečaka koji se igrao na obali jezera u Ugandi. Nilski konj je "progutao" pola tela dečaka, ali je naišao lokalni stanovnik i uspeo da bacanjem kamenja na nilskog konja spasi dečaka.

Službe Ugande koja je nadležna za divlje životinje osporile su taj izveštaj, rekavši za Bi-Bi-Si da je dečak bio napadnut, a ne progutan.

Policija je navela da je mališan odvezen u obližnji medicinski centar gde mu je ukazana pomoć zbog zadobijenih povreda, a u bolnici je dobio i vakcinu protiv besnila.

Kako se navodi u saopštenju policije to je bio prvi put da je nilski konj izašao iz jezera i napao nekoga. Po statistikama ove životinje, koje su teške oko 1,5 tona, godišnje ubiju oko 500 ljudi u Africi.

Policija u okolini upozorila je stanovnike da oni koji žive u blizini životinjskih utočišta i staništa treba da znaju da su divlje životinje opasne.

„Instinktivno, divlje životinje vide ljude kao pretnju i svaka interakcija može da dovede do toga da se ponašaju čudno ili agresivno", ističu iz policije.