Čitaj mi!

Bela Crkva pretenduje da postane omiljeno letovalište domaćih turista

Sedam jezera, smeštenih u ravnici gde ih niko ne bi očekivao, dve reke, prirodne lepote, ali i dobra turistička ponuda razlog su što i ovoga leta Bela Crkva beleži odličnu posećenost.

U Beloj Crkvi i ove sezone se traži mesto više. Nakon što je prošle godine, zbog pandemije koronavirusa, popunjenost bila 100 odsto, sličnu situaciju belocrkvanski ugostitelji priželjkivali su i ovog leta.

„Svi kapaciteti su rezervisani unapred. Popunjeni smo trenutno do nekog 5. septembra, mada se još uvek traži krevet više“, navodi ugostitelj Bojana Jankulov.

„Od kada su vaučeri pušteni u opticaj, kapaciteti su popunjeni“, napominje Ajša Popovć, ugostitelj.

Belocrkvani su se poslednjih nekoliko godina pozicionirali na turističkoj mapi Srbije, zahvaljujući prirodnim resursima, ali i ulaganjima u turističku ponudu.

„Sve više se gradi namenskih objekata i vidimo kroz kategorizaciju da ljudi sada to zaista rade u skladu sa svim turističkim standardima, tako da planiraju da od toga žive i mnogo je ozbiljnije shvaćeno“, napominje Violeta Simić, predsednica Opštine Bela Crkva.

Turista iz susedne Rumunije nema ni ove sezone, ali su kapacitete popunili gosti iz naše zemlje.

„Prošla godina je bila godina domaćeg turizma i ove godine se taj trend preneo, tako da su to uglavnom gosti iz susednih većih mesta, Vršac, Pančevo, Beograd, a iz Vojvodine, Zrenjanin, Novi Sad“, kaže Novica jovanović, direktor TO Bela Crkva.

Ova južnobanatska varošica, koju mnogi nazivaju Srpskom Venecijom, pretenduje da postane omiljeno letovalište domaćih turista. Osim prirodnih lepota, uređenih plaža i odličnog smeštaja, mnoge privlači i kristalno čista voda.

broj komentara 7 pošalji komentar
(subota, 31. jul 2021, 08:24) - anonymous [neregistrovani]

Nije kao more

Videla sam to u Dnevniku ali sumnjam da je voda čista...

(petak, 30. jul 2021, 22:05) - anonymous [neregistrovani]

Povratak prirodi izazov

Ko voli i zna šta je priroda izabraće ovaj gradić za odmor. Da, u pravu su oni koji se groze plutajućih ostataka lišća,ribica, rakova, žaba da jezero za njih nije prihvatljivo.
Odsjaj sunca u zelenoj oazi jezera ili hladna voda plitke, brze reke Nere opčinjavaju svojim vanvremenskom divotom. Povratak prirodi je izazov za mnoge.

(petak, 30. jul 2021, 10:00) - anonymous [neregistrovani]

Прљавштина

Чињеница је да повремено, нарочито током викенда, нешто плута по неким деловима Градског језера. То је иструлело лишће које је наталожено по дну, а на површину га подигну педалине или ветар. „Гомилице“ које личе на муљ распу се покретом руке. Не делује лепо и није привлачно, али је доказ да је језеро живо – што потврђују бројни риболовци који ваде огромне амуре и сомове. – Узгред, уплатите летовање у Малаги (Шпанија) па ћете пливати са лепо препознатљивим „комадима“ из градске канализације која се излива 20-ак метара од плажа.

(petak, 30. jul 2021, 02:48) - anonymous [neregistrovani]

Totalni uzas

Cene kao na more a od 7 jezera jedino vracavgajsko jezero je cistije za nijansu ovo sve ostalo totalno razocarenje bolje da sam otisao u crnu goru bolje bi se proveo

(četvrtak, 29. jul 2021, 22:55) - Drugnoki [neregistrovani]

Cena

Jos da kaze cene smestaja, ko u Grckoj.

(četvrtak, 29. jul 2021, 21:31) - anonymous [neregistrovani]

Teleport

Još samo da se pojavi prevoznik koji bi direktno povezao Novi Sad i Belu Crkvu i olakšao pristup novosađanima...

(četvrtak, 29. jul 2021, 19:36) - Tanja [neregistrovani]

Rszocarana

Bila sam ove godine i razocarala sam se koliko je prljavo od sedam dana ja sam ostala dva nijedan dan nisam usla u vodu jer prljavština pluta po vodi gradsko jezero je upitanju