Čitaj mi!

Ćaskate sami sa sobom, to znaju i aplikacije

Pošaljite sami sebi poruku – dugo očekivana funkcija sada je dostupna korisnicima Vatsapa. Platforma za razmenu poruka u vlasništvu „Mete“ uvela je ovu funkciju za neke korisnike ranije ovog meseca i sada je dostupna svima. Ta funkcija donosi mogućnost slanja beleški, podsetnika i lista za kupovinu. Dostupna je i za android i za ajfon korisnike.

Vatsap je uveo funkciju koja vam omogućava da ćaskate sami sa sobom. Slanje poruka na sopstveni nalog može biti način da deo informacija bude lako dostupan, odmah pored drugih razgovora.

Pod nazivom „Pošaljite sebi poruku“, ta funkcija omogućava korisnicima da sami sebi šalju beleške, podsetnike i liste za kupovinu u okviru same aplikacije.

Korisnici će videti svoj kontakt na vrhu liste imena u aplikaciji kada kreiraju novo ćaskanje.

Dodir na taj kontakt vodi na tab za ćaskanje koji mogu da koriste za slanje poruka sebi.

Iako je izvorna funkcija za slanje poruka nova na Vatsapu, određeni korisnici već neko vreme koriste zaobilazno rešenje.

Već ste mogli da šaljete poruke sebi koristeći funkciju „kliknite za ćaskanje“ u aplikaciji. Bez obzira na to, nova ponuda uklanja dodatne korake koji su bili potrebni da sami ćaskate sa sobom.

Sama funkcija nije novina, jer je i ranije bilo moguće pslati sebi poruku i na Vajberu, u odeljku "My Notes", u Mesindžeru, kao i u Sleku. Ali je Vatsap radio na dodatnom olakšavanju stvari.

Sličnu funkciju ima i Telegram pod nazivom "Sačuvane poruke" koja omogućava korisnicima da obeleže sve važne poruke, kao i da sačuvaju svoje beleške i podsetnike kojima će moći da pristupe u budućnosti. 

Kako se nova funkcija koristi

Otvorite Vatsap, kliknete novo dugme za ćaskanje – u gornjem desnom uglu na „ajfonu“ i u donjem delu na „android“ telefonima. Tu ćete pronaći kontakt karticu sa vašim brojem mobilnog telefona i „Pošaljite sebi poruku".

Jednostavno kliknite na kontakt i počnite sami sebi da šaljete poruke. Ćaskanje sa sobom, izgleda, nikada nije bilo lakše. Makar u digitalnom svetu.

Postoji jedna mana samo-ćaskanja: aplikacije za razmenu poruka su organizaciona noćna mora.

Sva jednostavnost dela za ćaskanje može da postane mučna kada je ono što treba da pronađete link od pre šest meseci. Nekoliko platformi, kao što su Slek i Vatsap, omogućiće vam da pretražujete u okviru vašeg ćaskanja, što je zgodno.