Čitaj mi!

Danica Maksimović: Zov i kletva rijalitija u predstavi „Jenki Rouz“

Glumica Danica Maksimović, reditelj Miloš Lolić i predstava „Jenki Rouz“. Oni koji su gledali, oduševljeni su energijom i pričom u Beogradskom dramskom pozorištu.

„Ovaj komad nije nimalo lak da se raščivija pa smo imali dosta muka da razumemo šta bi reditelj želeo da napravi od teksta Slobodana Obradovića. Međutim, kada se uključila muzika i kad smo mi svi shvatili u čemu učestvujemo, to je bukvalno jedna velika žurka“, kaže Danica Maksimović u Beogradskoj hronici.

Uloga je ne samo profesionalno teška, već i fizički, jer su joj potrebna četiri sata da se spremi, a kostim koji nosi ima tridesetak kilograma.

„Ipak, sve to ima smisla. Sav taj trud igra za ulogu i za predstavu. Bitno je da krene predstava, kad krene ja više ne osećam tu težinu“, objašnjava glumica.

Maksimovićeva je za uspeh predstave pohvalila reditelja, svog sina Miloša Lolića, ali i celu ekipu, za koju je rekla da je dala sve od sebe.

Naglasila je i da je tema kojom se predstava bavi jako teška.

„Kako su te mlade devojke sa socijalnog dna devedesetih želele da se uključe u rijalitije i dospevale do statusa planetarnih zvezda. Udavale se i razvodile. Priča o njihovim životima je veoma složena i prosto vam dođe da ih žalite. Ali to je i danas tako“, kaže Danica Maksimović.