Čitaj mi!

Miki Krstović: Imam toliko divne dece, da sam presrećan filmski i pozorišni otac

Glumac Miodrag Miki Krstović smatra da čovek treba da bude vlasnik svog života i da mora znati da iznese teret uspeha i nagrada, koje u poslednje vreme kao da redom samo - niže.

Među nagradama koje je Miodrag Miki Krstović dobio su „Raša Plaović", „Miloš Žutić", „Milivoje Živanović, „Petar Kočić"... Krstović kaže da za njega nagrade ne predstavljaju teret već - radost.

„To je meni dokaz da to što sam radio, sve ove godine koliko radim, da sam radio dobro, da sam bio na dobrom putu i priznajem da me nagrade raduju, ali me ne opterećuju", rekao je glumac.

Podsetio se svojih angažmana u filmovima i serijama, ali i načina na koji je ušao na vrata teatra. Komad Ljubavno pismo i dalje se igra u Ateljeu 212, a Krstović u toj predstavi igra već skoro 29 godina.

Govoreći o ulogama u kojima se našao, Krstović kaže da je glumački posao takav da „su glumci uglavnom birani".

„Kada vas neko odabere i pita za neki angažman, onda vi birate da li ćete pristati da igrate ili nećete. Tako da, to jeste nesreća što vas neko bira. Ja ne mogu ništa da planiram za iduću godinu, zato što ne znam - ko mene planira", objasnio je.

U svakom slučaju naglašava da „ima dobru procenu" i da smatra da nikada nije pogrešio što je odbio određenu ulogu, jer dugo „meri i trudi se da radi samo ono što ga raduje", što se posebno odnosi na pozorište.

Ne izdvaja nijednu ulogu posebno, po kojoj smatra da je prepoznatljiv, ali se slaže s tim da je poznat, između ostalog, i po tome, što je u mnogim ostvarenjima glumio oca.

„Preponosan sam na to kakve su koleginice i kolege kojima sam bio otac, tako da imam toliko divne dece, da sam presrećan filmski i pozorišni otac", istakao je glumac.

Kada je reč o daljim angažmanima, Krstović iskreno kaže da o planovima ne voli mnogo da govori, ali napominje da se u Beogradskom dramskom pozorištu radi na predstavi Idiot, po delu Fjodora Dostojevskog, u kojoj je i on angažovan, a premijera se očekuje 30. decembra.