Čitaj mi!

Aleksandar Radojičić pred premijeru „Zaljubljenog Šekspira“: Uzbuđen sam, jedva čekam publiku

Nismo navikli da ga gledamo u ulozi negativaca. Kako će se Aleksandar Radojičić transformisati u lorda Veseksa u predstavi „Zaljubljeni Šekspir“, publika će imati priliku da vidi u Beogradskom dramskom pozorištu od premijere zakazane za 26. mart.

„Punom parom radimo. Veliki ansambl. Osamnaest nas je i ne pamtim kad sam radio sa toliko ljudi na predstavi. Tekst je odličan“, kaže glumac Aleksandar Radojičić.

Njegov mladi kolega Luka Grbić glumi glavnu ulogu u predstavi, dok je Radojičiću poverena uloga glavnog negativca.

„Igram lorda Veseksa koji se ubacuje i taj ljubavni trougao. Mladi Vilijam Šekspir i Vijola se zaljubljuju. Kao i u Romeu i Juliji reč je o zabranjenoj ljubavi pošto je ona obećana drugom, to jest mom liku Veseksu. On je lord i ima titulu, ali nema novac. A Vijola dolazi iz bogate porodice i njemu je cilj da dođe do njenog bogatstva“, objašnjava Radojičić.

U pitanju je romantična komedija, tako da ima svega – smeha, romantike, tragedije.

„Rediteljka je Ana Tomović. Ovo mi je prva premijera u novom pozorištu i zaista sam uzbuđen. Još nemam sliku kako će to sve izgledati, iako neprestano uvežbavamo. Tek kad izađemo pred publiku ćemo videti kako će sve ispasti“, ističe glumac.