Читај ми!

Директор зоолошког врта у Мексику послужио патуљасте козе на новогодишњој забави

Бивши директор Зоолошког врта у граду Чилпансинго на југу Мексика отпуштен је након низа наводних нерегуларности. Између осталог, оптужен је да је четири патуљасте козе из зоо-врта послужио на празничној забави и размењивао зебре за алат.

Хосе Рубен Нава смењен је са своје функције након угинућа једног јелена, преноси америчка телевизијска мрежа Еј-Би-Си њуз

Званичници су рекли да је истрага открила да су неке од животиња из зоолошког врта наводно продате, размењене за одређене предмете или поједене по Навином наређењу.

Државно тело за заштиту животне средине саопштило је да је једна зебра замењена за алат, а јелени и ватсуи говеда продатa приватним лицима, без одговарајуће документације.

Фернандо Руиз Гутијерез, који је у оквиру организације за заштиту животне средине задужен за дивље животиње, рекао је Нава убио четири јарца, који су потом припремљени за јело током новогодишње забаве.

„То је довело у опасност здравље људи који су их конзумирали, јер ове животиње нису биле погодне за људску исхрану“, додао је Гутијерез.

С друге стране, Рубен Нава негира да је на забави послужено месо животиња из врта, истичући да је реч о политичком обрачуну, наводи мексичка ТВ Астека.

Тврди и да су да су ватуси говеда и зебра легално размењени за неопходну опрему за зоолошки врт, не наводећи детаље коме су предати.

број коментара 0 Пошаљи коментар