Читај ми!

ПЕТА позива жене да ускрате секс мушкарцима који једу месо

Време је да ускратите сексуалне односе мушкарцима који једу месо. Будите одговорне! Ово је можда једино решење да се спречи климатска катастрофа – апелују из организације за заштиту животиња ПЕТА (People for the Ethical Treatment of Animals).

„Сви их познајемо – мушкарци из предграђа са флашом пива у руци, машу хватаљкама и преврђу кобасице на скупим плинским роштиљима. Ови мајстори роштиља верују да доказују своју мушкост себи и својим ближњима зато што једу месо, а у ствари не само да повређују животиње, већ наносе штету и планети“, стоји у саопштењу које је објавила организација за заштиту животиња ПЕТА.

У Пети се позивају на научна истраживаља и студију која је објављена у часопису PLOS ONE у којој стоји да мушкарци знатно више доприносе климатској катастрофи од жена, првенствено кроз конзумацију меса. Њихове навике у исхрани производе 41 одсто више гасова који изазивају ефекат стаклене баште.

Мушкарци би морали да преузму одговорност за своје поступке сада када је научно доказано да је њихов утицај на климу несразмерно велики и требало би да предузму одговарајуће кораке да то испрраве, тврде у Пети.

„Најлакши, најздравији и најједноставнији начин да то урадите је да постанете веган“, закључују у Пети.