Читај ми!

Шпанско летовалиште увело новчане казне за све који се олакшавају у мору или на плажи

Локалне власти шпанског градића Вига прописале су казне од 750 евра за туристе који буду ухваћени да мокре у мору или на плажи. Једино није саопштено како планирају да спроведу ово правило.

Градско веће шпанског летовалишта Виго у Галицији, 35 километара удаљеног од границе са Португалијом, усвојио је закон којим се забрањује „физиолошко пражњење на плажи или у мору“ и да ће се то сматрати кршењем закона о здрављу и хигијени. Починиоци, уколико буду ухваћени на делу, биће кажњени новчаном казном од 750 евра.

Градски званичници уместо тога планирају да поставе јавне тоалете на плажама током летње сезоне како би посетиоцима плаже омогућили да физиолошке потребе обаве на одговарајућем месту.

Градско веће објашњава да је то правило део акције чишћења локалних плажа, наводећи да ће у областима у којима тренутно недостају тоалети бити постављено више одговарајућих јединица за ову намену.

Прописи Вига такође предвиђају казне и за коришћење сапуна у води на плажи или под тушевима, бацање било које врсте отпада на песак, паљење роштиља на плажи, употребу плинских боца или других средстава која могу изазвати пожар.

Међутим, постоји велика скепса око тога да ли ће летовалиште на северозападу Шпаније бити у стању да спроведе забрану да посетиоци не користе море како би се олакшали.

Шпанска одмаралишта на плажи уводе нове забране у подзаконским актима сваког лета у циљу побољшања квалитета услуге и задовољства свих посетилаца.

Године 2014. Торокс је постао први у низу одмаралишта на Коста дел Сол који је забранио праксу остављања пешкира и сунцобрана како би се резервисала добра позиција на плажи, а полиција патролира и одузима ствари без надзора.

Шпанија је од ове године увела и забрану да се на улици, ван плаже, шета у бикинију и купаћим гаћама. У неким деловима земље је забрањен и топлес.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 23. јун 2022, 08:39) - Мамац Мамчевић [нерегистровани]

Реклама 100%!

Пази кад нахрле људи уВиго само како би се олакшали у мору и мотре око себе, ко ће да спроведе казну забране!