Читај ми!

У Немачкој потпомогнуто самоубиство доступно само вакцинисанима

Ускладу са новим смерницама које је издало немачко Удружење за еутаназију, свако ко жели да буде подвргнут потпомогнутом самоубиству мора прво да предочи потврду о вакцинацији или доказ о прележаној ковид инфекцији.

У саопштењу Удружења за еутаназију са седиштем у Хамбургу које је издато прошле недеље стоји да „потпомогнуто самоубиство, подразумева прелиминарно испитивање способности пацијента да слободно доноси одлуке и имплицира физичку блискост међу људима, што је један од главних начина ширења заразе коронавирусом“.

Иначе, Врховни суд Немачке је у фебруару 2020. године поништио забрану еутаназије као неуставну.

Одређени број немачких региона увео је строга ограничења и забранио невакцинисаним грађанима улазак на већину јавних места. Широм Немачке само вакцинисани или они који су прележали ковид 19 могу да уђу у ресторане, музеје, биоскопе и слична места, док они са негативним тестом не могу. Због све већег броја случајева заразе, немачке покрајине Саксонија и Баварска су отказале све божићне јавне манифестације.

Пошто је седам дана узастопно стопа заразе на 100.000 људи оборила нови суморни рекорд у Немачкој, министар здравља Јенс Шпан је изјавио да ће „до краја ове зиме сви у Немачкој бити вакцинисани, опорављени или мртви“.