Читај ми!

Директорка широке руке – сви запослени добили по две авионске карте и 10.000 долара

Оснивачица компаније „Спенкс“ Сара Блејкли изненадила је запослене на прослави којом је обележено ново компанијско достигнуће – достизање тржишне вредности од 1,2 милијарде долара.

Блејкли, која је и главни извршни директор компаније, изненадила је запослене са наградом од 10.000 долара и авионским картама за прву класу.

„Стојим овде и размишљам о свему што смо створили тако што смо били аутентични и направили сјајне производе за жене да им помогнемо да искористе своју феминимност у веома мушком пословном простору. Ово је велики тренутак за жене предузетнице“, рекла је Блејкли на прослави.

Инвестициони џин „Белкстоун" купио је већински пакет акција у „Спенксу“, након чега је вредност компаније процењена на 1,2 милијарди долара.

Блејкли је „Спенкс“ покренула 2000. године са само 5.000 долара уштеђевине, а циљ јој је био да једнога дана компаније вреди 20 милиона долара. „Људи су се смејали“, присетила се она.

На прослави је завртела глобус, а онда открила да је сваки запослени добио две авионске карте за прву класу и да може да бира дестинацију.

„Уколико одете на пут, можда ћете желети да се частите скупом вечером или лепим хотелом. Мислим да ће 10.000 долара покрити те трошкове“, рекла је директорка.

број коментара 10 Пошаљи коментар
(среда, 27. окт 2021, 19:37) - anonymous [нерегистровани]

zaposleni

Samo u Srbiji firma od 3 zaposlena ,ili manje, moze da zgrne brdo para za kratko vreme.

(среда, 27. окт 2021, 13:31) - anonymous [нерегистровани]

Moj otac...

Kad je otisao u penziju moj otac je dobio kao- hvala- za dobar rad ( preko 45.godina u firmu) veliki Televizor i dve nedelje odmora na moru.Lepa gesta i kod nas u Srbiju ima.

(среда, 27. окт 2021, 12:44) - anonymous [нерегистровани]

Re:Re: Nije se rodio ko je Srbinu ugodio

Kad ne nagradi ne valja, kad nagradi ne valja, e vala...

(среда, 27. окт 2021, 12:07) - Teodora [нерегистровани]

Poklonu se u zube (ne)gleda

Pa zaista, mogla je da odabere samo jednog i da mu pokloni celu firmu, ali onda već uveliko pričamo gluposti. Suština je da je vlasnica učinila više nego human gest zahvalnosti svojim zaposlenima. A sad, da merimo koliko je mogla ili nije mogla... e, pa, u pitanju je njen novac i njena odluka šta će sa njim da uradi. A nama ugoditi, eee, to je već teži slučaj.

(среда, 27. окт 2021, 09:08) - anonymous [нерегистровани]

Феминимност или женственост...

...питање је сад? Смешно или тужно, не знам? Међутим, чињеница је да се добар део Срба подсмева Хрватима када стране речи покушавају да преведу на хрватски, у духу и по правилима свог језика! Ногомет (на хрватском) је смешно, кад постоји (стара добра "српска") реч фудбал, али зато не смета рукомет (на српском/хрватском), уместо хендбол?
Мислите о томе "браћо" (велико) Срби!
п.с. свака част г-ђи Блејкли!!!

(среда, 27. окт 2021, 05:44) - anonymous [нерегистровани]

Директорка широке руке

750

(среда, 27. окт 2021, 02:15) - anonymous [нерегистровани]

Iz prve ruke

Covecnost nije zabranjena u kapitalizmu, ocigledno. Ovde ( posto sam preko, i to vec malo duze ), mogu da se nadju fantasticni primeri gde ljudi bezrezervno znaju da pomognu, shvate i odaju priznanje. Postoje i oni koji su kratkih pogleda, kao i svuda, ali oni ne cine karakter celine. Kad sam se ja penzionisao napravljena je zurka u to ime, kao i poklon u monetarnoj vrednosti. Ja nista od toga nisam ni ocekivao, ali oni skovali plan i iznenadili. Znao sam da se zapitam da li sam to zavredeo. Oni su ocigledno odlucili da jesam. Bravo, i naklon za Saru.

(среда, 27. окт 2021, 01:21) - anonymous [нерегистровани]

RE: A koliko je zaposlenih

Ako s tri zposlena stvorila 1.200.000.000 onda bi svakom po avion mogla kupiti.

(уторак, 26. окт 2021, 21:23) - Golubović [нерегистровани]

Poslovanje

Da li je ovo moguće u grubom i sebičnim kapitalističkom svetu?Ipak se dešava.

(уторак, 26. окт 2021, 20:21) - anonymous [нерегистровани]

A koliko zaposlenih ?

A koliko je zaposlenih? Tri